439

(video) Ilie Cazac în cabinetul lui Filat

 Ilie Cazac, cetățeanul moldovean care s-a aflat în detenție ilegală pe teritoriul autoproclamatei rmn timp de aproape 2 ani, va beneficia de asistenţa medicală gratuită, dar și de sprijin din partea Guvernului Republicii Moldova în continuarea studiilor și angajarea în câmpul de muncă. Anunțul a fost făcut de către premierul Vlad Filat, care a avut astăzi o întrevedere cu tânărul recent eliberat, dar și cu mama acestuia, transmite serviciul de presă al Executivului.

„Îți mulțumesc ție personal că ai demonstrat calități de care trebuie să dispună un cetățean adevărat. Îmi pare rău că a trebuit să treci prin ceea ce ai trecut. Vreau să știi că ai niște părinți extraordinari, care au luptat pentru eliberarea ta”, a spus Filat în debutul întâlnirii. 

Premierul a asigurat că și părinții lui Ilie vor beneficia de o cură balneară.

La rândul său, tânărul, alături de mama sa, a mulțumit Guvernului Republicii Moldova pentru efortul depus și pentru grija manifestată față de cetățenii din stânga Nistrului. “Mulţumim pentru implicare şi pentru faptul că sînteţi preocupaţi de problemele locuitorilor din stînga Nistrului. Am fost şi sîntem cetăţeni ai Republicii Moldova”, a spus mama lui Ilie, Stelea Surchicean.

UNIMEDIA precizează că acum 2 zile, Ilie Cazac a fost eliberat din închisoarea de la Tiraspol, după ce a fost acuzat de autoritățile separatiste din stânga Nistrului de înaltă trădare de stat și spionaj în favoarea Republicii Moldova. Tânărul, angajat al Serviciului Fiscal din Tighina, a fost arestat la 20 martie 2010 și a fost condamnat la 14 ani de închisoare. 
 



 
Sursa: UNIMEDIA


0