488

Lupu OPTIMIST în viitorul politic şi „extraordinar satisfăcut” de activitate lui Zubco

 Chiar dacă mai mulţi dintre colegi săi politicieni se îndoiesc de buna capacitate de lucru al procurorului General, Valeriu Zubco, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu este „extraordinar satisfăcut” de activitatea procuraturii şi conducerii acesteia. Despre acestea dar şi multe altele, Marian Lupu a discutat într-un interviu pentru Europa Liberă.

Liderul democrat a mai declarat că fracţiunea pe care o conduce nu are de gînd să renunţe la procuratură, care i-a revenit la distribuirea instituţiilor de stat o dată cu formarea AIE. „este postura pe care am prelut-o, PD-ul. Exact acelaşi lucru s-a întîmplat şi în cadrul SIS-ul, cînd colegii noştri de la PL au peluat această postură şi n-am schimbat persoana.

Preşedintele interimar s-a mai arătat destul de optimist şi la capitolul alegerii şefului statului. Potrivit lui, toamn aceasta vom avea peşedinte, oricare nu ar fi el. Potrivit lui Lupu,forţele politice trebuie să se străduie din răsputeri ca să evite alegerile anticipate. „Alegerile anticipate ar însena o perioadă destul de lungă electorală, apoi o habă sufiecent de timp pentru formarea noilor structuri.” a prognozat democratul.

În ceea ce priveşte „cochetarea” cu PCRM, Marian Lupu a declarat că aceasta nu este nici pe departe cochetare. Acestea sunt acţiuni preconizate pentru a se ajunge la un numitor politic comun. „se discutau în modul cel mai serios diferite candidaturi penru funcţia de preşedinte. Prietenii ştiu ce am în vedere, şi noi ştim” a specificat Lupu.

Preşedintele s-a mai arătat supărat şi pe Filat, declarînd că Liberal – Democratul fără acele „cochetări” care au fost mai degrabă negocieri, nu e ajungea la „o situaţie de a pune ultimaturi în faţa preşedintelui Parlamentului, cu o atitudine plină de ignoranţă şi lipsătotală ed elementar respect partener – partener.

Mai sărac în declaraţii preşedintele a fost însă în cazul lui Ilie Cazac, eliberat de către liderul de la tiraspol acum cîteva zile. Potrivit părerii lui Lupu, eliberarea lui Ilie este un pas al lui Smirnov care are drept scop îmbunarea Moskovei în plină campanie electorală. 
 
Пресс-служба POINT.MD
0