458

Moldova a devenit PROBLEMA Europei?

Membrii Partidului Acțiunea Democrată se arată nemulțumiți de felul cum evoluează investigațiile în dosarul Baghirov. Formațiunea solicită ca acest caz să fie instrumentat mai mult de la inițierea dosarului penal pînă la evadarea bloggerului rus.

În comunicatul de presă emis de partid se menționează că acest caz a dezgolit incapacitatea sistemului de drept și nivelul de securitate din Moldova, precum și lipsa colaborării între forțele de ordine. 

Referindu-se la recentele negocieri privind prețul la gaze, PAD a specificat că premierul Vlad Filat încearcă să atragă atenție mai mult la aceste întrevederi ”puțin transparente”, fără să înainteze anumite pretenții reprezentanților de la Kremlin privind evadarea scriitorului rus. Prin acestă atitudine, poziția Federației Ruse este legalizată și este încurajată nesupunerea în fața legii, se menționează în comunicat.

Țara noastră a încetat să mai fie „povestea de succes a Europei” și a devenit chiar o problemă a UE, asta deoarece, potrivit PAD, Moldova nu este capabilă să-și protejeze frontiera de stat.

Portalul de știri POINT.md reamintește că Baghirov a fost din 13 octombrie curent sub arest la domiciliu. Acesta a evadat la 18 octombrie și se află la moment sub protecția Federației Ruse, care consideră arestarea acestuia ”exagerată și nejustificată„. 
 
Пресс-служба POINT.MD
0