400

Ghimpu cere convocarea Consiliului AIE. Lupu se mai gândeşte

 

Liderii celor trei partide din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană ar putea să se întrunească din nou în şedinţa Consiliului AIE. Propunerea a venit din partea liberalului Mihai Ghimpu, dar decizia urmează a fi luată de democraţi, care deţin preşedinţia AIE.


Potrivit lui Ghimpu, politicienii ar trebui să se întâlnească pentru a stabili formula în care vor negocia cu Partidul Comuniştilor. Opoziţia parlamentară a anunţat că acceptă invitaţia la dialog, dar că va negocia separat cu fiecare partid parlamentar.


"Am vorbit cu domnul preşedinte Lupu ca să convoace şedinţa Consiliului AIE, pentru că preşedinţia le revine lor. Am solicitat să fie convocat. Au zis că au să încerce, însărămâne să vorbească cu premierul Vlad Filat", a declarat preşedintele PL.


Dintre formaţiunile politice din Alianţa de guvernare, doar Partidul Democrat pare dispus să negocieze separat cu PCRM privind alegerea şefului statului. Liberalii şi liberal-democraţii cred că refuzul comuniştilor de a purta dialog cu AIE ar denota intenţia de a provoca alegeri anticipate.


Preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a anunţat că a propus un orar al întrevederilor separate ale celor trei partide de coaliţie cu Partidul Comuniştilor. Preşedintele fracţiunii PCRM, Maria Postoico, a declarat, însă, că deşi a discutat cu Diacov, nu a urmat nicio propunere.
 
Publika

0