508

Constantin Tanase: Uneori Filat manipuleaza… foarte des

 
”Trebuie sa marturisesc si eu, cu parere de rau, ca premierul Filat uneori minte si manipuleaza foarte… des. Filat i-a intrecut pe toti politicienii moldoveni in arta de a spune parca ceva, dar in realitate de a nu spune nimic”, scrie Constantin Tanase intrun nou editorial din ziarul Timpul.
 
Autorul aduce drept exemplu pentru a-si sustine teza o stire realizata de ”o institutie de presa loiala premierului”. ”Începând cu anul viitor, se spune în stire, gazul importat de RM din Federatia Rusaar putea fi mai ieftin. Cel putin, asa spera premierul Vlad Filat,care a discutat subiectul cu omologul sau rus, Vladimir Putin, la Sankt Petersburg. „În momentul în care vor fi argumentele aduse, de o parte si de alta, urmeaza sa avem o discutie suplimentara, dar care pe mine ma face sa cred ca va duce la micsorarea tarifului la gaze”, a declarat Vlad Filat în finalul stirii”, scrie Tanase.
 
Spre final, editorialistul insinueaza ca premierul nu se va tine de cuvant si pretul la gaz va fi totusi, majorat. ”Asa s-a întâmplat cu mai multe promisiuni ale lui Filat, fie ca e vorba de regimul fara vize, alegerea presedintelui, votul uninominal sau, sau… s.a.m.d. Va amintiti când Filat a spus ca la toamna va fi ales presedintele, ca voturi sunt si nu numai cele doua? Unde-s voturile? Nu-s… Va amintiti cum a iesit din situatie, când a fost întrebat unde-s voturile promise?”, se intreaba Tanase.


”Eu îmi amintesc… La fel va iesi din situatie Filat si peste un an, daca va mai fi premier, când pretul la gaze nu va fi mai mic. Ne va întreba, dojenitor chiar, ca rosia spicherita: nu s-a putut - ce, dumneavoastra nu stiti de unde iesî gazâli?”, conchide autorul.
 
inprofunzime

0