602

TRANSNISTRIA | Războiul Kremlin-Tiraspol continuă. O nouă salvă de la Smirnov

 
Agenția Olvia-press, o structură apropiată de așa numitul președinte al Transnistriei, Igor Smirnov, a publicat o serie de articole în care sunt atacați funcționarii de rang înalt din Rusia. Țintele lui Smirnov sunt: Ghenadi Onișenko, șeful Rospotrebnadzor-ului, Serghei Narâșkin, șeful administrației președintelui rus, deputații Dumei de Stat: Konstantin Kosaciov și Aleksandr Ostrovski etc.

În legătură cu posibila interzicere a accesului pe piața rusească a divinurilor „Kvint”, publicația a utilizat în adresa lui Ghenadii Onișenko, șeful Rospotrebnadzor-ului, expresia „un prost servil e mai rău decât un dușman”, pentru că interzicerea divinurilor tiraspolene de „înaltă calitate”, de fapt, l-ar defavoriza pe contracandidatul lui Smirnov, pe Anatoli Kaminski. Autorul articolului publicat pe Olvia-press și-a mai exprimat siguranța că divinurile transnistriene sunt cele mai bune în tot spațiul post-sovietic.

Uniunea moldovenilor din RMN a publicat prin aceiași agenție o declarație în care condamnmă implicarea Federației Ruse în campania electorală din regiunea separatistă. „Moldovenii din RMN” s-au declarați mirați, mâhniți și indignați de comportamentul autorităților rusești în raport cu „patriotul Federației Ruse și al Transnistriei, Igor Smirnov”.

Mișcarea „Uniunea Populară”, o formațiune a liderul transnistrian actual, a publicat și ea adresare către președitnele Rusiei, Dmitri Medvedev, pentru ca să-l pedepsească pe șeful administrației sale, Serghei Narâșkin, care a declarat public că Rusia nu-l susține pe Smirnov, ci pe Kaminski. „Uniunea Populară” l-a mai rugat pe Vladimir Putin să-i analizeze și comportamentul deputaților Konstantin Kosaciov, Aleksandr Ostrovski și a altor politicieni care l-au susținut deschis pe Anatoli Kaminski, contracandidatul lui Igor Smirnov.

Anterior, Igor Smirnov declara că nu este susținut de Moscova pentru că se opune apropierii de autorităție constituționale de la Chișinău.
 
Autor: HotNews.md
0