444

Voronin despre Diacov: „Dima eu ştiu că tu eşti SVOLOCI”

  Noi amănunte ale scenariilor de după cortina politică a evenimentelor din 2009 au fost scoase la iveală de către liderul comuniştilor din Republica Molodva, Vladimir Voronin. 

„După scrutinul din 5 aprilie 2009 am umblat ca un tuzik să găsesc un vot care-i lipsea Zinaidei Greceanîi ca să devină şef de stat . Le-am spus, băieţi, nu glumiţi, ţine de interesul naţionat”. Chiar dacă pare glumă, anume aşa a redat Voronin acţiunile proprii de „a nu scăpa ţara în cirză”.

Peşedintele PCRM de asmenea a mai descris în puţine cuvinte şi încercarea lui de a negocia cu democratul Dumitru Diacov. 

„I-am spus: Dima, tu eşti mare svoloci, ştiu că te-ai bătut cu Lucinschi că vroiai să fii preşedinte. Acum s-a creat o situaţia cînd poţi fi preşedinte.” „A doua zi am crezut că mă va aştepta în genunchi, şi-mi va pupa mîinile, dar el nici nu a venit. L-am sunat iar şi i-am spus că ţara e în pericol, iar el mi-a spus că nu poate accepta...” a subliniat Voronin.

Portalul de ştiri POINT.md aminteşte că preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a ţinut azi, 5 octombrie, la sediul PCRM o conferinţă de presă cu tema „Conspiraţie, Criză, sau Proiect de Dezvoltare.” 

 

Пресс-служба POINT.MD
 
 

0