414

Pulbere demis la indicaţia POLITICIENILOR?

Demiterea lui Dumitru Pulbere din funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale a trezit nemulţumiri în rîndurile unor deputaţi comunişti. 

Astfel, deputatul PCRM, Grigore Petrenco, a declarat azi, în cadrul unei emisiuni de la JurnalTV, că demiterea lui Pulbere are o tentă politică. Aceasta, a fost clasificată de deputat, ca pe o acţiune care are drept scop inimidarea celor care au o altă viziune politică faţă de ce AIE. „Au arătat care e fața democrației Ghimpu-Lupu-Filat. E vorba de agonia puterii. Ei acum sunt în impas. Fac greșeli una după alta. Această decizie a CC este una fără precedent. Cred că va fi sancționată atît de societatea civilă, cît și de partenerii externi” a declarat Petrenco pentru sursa citată.

Şi deputatul comunist, Artur Reşetnicov, a declarat azi pentru inprofunzime.md că această decizie nu este una legală şi a fost lută la indicaţia unor politicieni. Deputatul şi-a argumentat punctul de vedere prin faptul că decizia a fost luată după pronunţarea Curţii din 20 septembrie curent. 

Portalul de ştiri POINT.md aminteşte că azi, în cadrul unei şedinţe a CC a fost demis, prin votul magistraţilor, din funcţia de preşedinte al acesteia Dumitru Pulbere. De asemenea, liberalul Mihai Ghimpu, a declarat că va veni cu o propunere la şedinţa legislativului ca Pulbere să fie demis şi din funcţia de judecător al Curţii Constituţionale. Pentru moment, funcţia de preşedinte interimar al curţii o deţine Victor Puşcaş. 
 
Пресс-служба POINT.MD
0