432

Viorel Cibotaru: Are DREPTATE şi Pulbere, şi Puşcaş

  Analistul Viorel Cibotaru a dat dreptate atît președintelui Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, dar şi judecătorului constituţional Victor Puşcaş, care i-a cerut primului să demisioneze, anunță Info-Prim Neo.

Pe de o parte, Cibotaru susține că judecătorii constituţionali trebuie să se abţină de la orice comentarii sau interpretări politice care ies din cadrul funcţiilor şi prerogativelor lor.

Pe de altă parte, declaraţia preşedintelui CC este o opinie care are dreptul la existenţă, fiind „dureroasă” pentru actuala clasă politică.

Totodată, analistul politic mai menționează că astfel președintele CC își pune în pericol propria carieră. „El a şi recunoscut că, dacă va fi recuzată participarea lui la examinarea ulterioară a unor documente, este gata să se retragă din discutarea acestor probleme în conformitate cu Regulamentul CC”, a remarcat Viorel Cibotaru pentru Info-Prim Neo.

Portalul de știri POINT.md reamintește că Dumitru Pulbere a declarat anterior că Parlamentul Republicii Moldova urmează să fie dizolvat pînă la 28 septembrie, dacă nu este ales preşedintele ţării. Potrivit lui Victor Puşcaş, Pulbere a făcut declarații incompatibile cu funcția pe care o deține și a cerut să fie demis.
 
 
Пресс-служба POINT.MD
0