498

„Adevarata imagine, mister Filat, ţi-o faci când ridici din toaletă economia”

L-am văzut pe skyjet, era mândru nevoie mare. L-am văzut pe cal, un adevărat Ştefan cel Mare al timpurilor noastre. Cu siguranţă aceste ipostaze nu s-au terminat, ci se vor mai ivi. Cu siguranţă va mai dori să apară “altfel” în faţa boborului. Aţi înţeles, probabil, că vorbesc despre domnul nostru, marele om în stat şi la sfat, Vlad Filat, scrie bloggerul Vitalie Cojocari.
După modelul lui Putin, primul ministru al Moldovioarei este ahtiat după publicitate şi vrea să placă boborului. Se vede de la o poştă că pozează într-un lider carismatic, sportiv, capabil să conducă un sky jet, un cal, dar şi o ţărişoară. Este adevărat, Putin, pentru a face impresie unei ţări uriaşe, conduce MIG-uri, motociclete uriaşe pe 3 roţi. Moldovenul Filat se mulţumeşte cu un amărât de sky jet şi cu o mârţoagă.
 
Exerciţii de imagine, aceste escapade ale liderilor politici sunt clare ca buna ziua. Filat, Putin vor să ne spună: uitaţi-vă, sunt un om simplu, ca şi voi. Eu nu sunt un vampir care secătuieşte economia, eu am sentimente, hobby-uri. Fiind ca şi voi sufăr la fel, trăiesc la fel, suntem în aceeaşi barcă, VOTAŢI-MĂ! Problema este că la Putin, treaba asta cu călăritul motocicletelor şi avioanelor, este o spălare a imaginii sale de Ţar. Pentru că altfel, lumea îl vede într-un glob de sticlă, în Kremlin, fără habar despre problemele şi bucuriile pe care le au ruşii simpli. În tot acest timp, Filat apare dacă nu haios, apoi sigur ridicol. Ce nu ştie domnul premier, este că moldovenilor puţin le pasă ce lighioane va încăleca, poate fi şi un dragon scuipând foc. Adevarata imagine, mister Filat, ţi-o faci când ridici din toaletă economia, o scuturi de rahatul corupţiei, alungi toţi viermii şi o transformi într-o prinţesă.
 
Moldovenii nu au cum să pună în buzunar huruitul sky jetului, nici nu vor unge pe pâine nechezatul calului. Daţi-le oamenilor o Moldovă reclădită, o ţărişoară fără corupţie, fără bandiţi, care se împuşcă ziua în amiaza mare şi veţi fi mai adorat decât Putin. Altfel, râd toate babele imediat după biserică şi toţi tinerii acneici de pe odnoklassniki. Domnule premier, aţi terminat cu problema Transnistriei, cu crearea locurilor de muncă, aţi învins criza, aţi reparat drumurile, aţi mărit salariile profesorilor, aţi adus toţi moldovenii acasă? Dacă da, călăreală plăcută, mister!
hotnews.md
0