457

PCRM vrea AJUTORUL CC pentru alegerea preşedintelui

După o încercare nereuşită din februarie curent, de a obliga Parlamentul printr-o decizie a Curţii Constituţionale să numească data alegerii şefului statului, Partidul Comunist din Republica Moldova a decis să-şi mai încerce o dată norocul. Aceştia, au depus azi, 23 septembrie, o sesizare la Curtea Constituţională, ca aceasta din urmă, să decidă un termen privind alegerea şefului statului.

Sergiu Sîrbu, juristul PCRM, a declarat pentru presă că noile circumstanţe îi obligă să depună această sesizare. „Depunem această sesizare reeşind din declaraţiile liderilor actuali, care vor să tergiverseze alegerea şefului statului, situaţia de incertitudine dar şi apariţia unor noi circumstanţe, după hotărîrea Curţii din 20 septembrie” a specificat acesta, scrie inprofunzime.md.

Portalul de ştiri POINT.md aminteşte că la data de 24 ianuarie curent, PCRM a mai depus o sesizare la Curtea Constituţională privind stabilirea unui termen pentru alegerea şefului statului. La 8 februarie, însă, curtea a emis o hotărîre prin care anunţa că stabilirea datei alegerilor printr-o lege organică, dar şi circumstanţele acesteia este de competenţa Parlamentului.
 
Пресс-служба POINT.MD
 
0