893

Pînă şi ruşii fac GREVA foamei în Moldova

De azi a intrat în greva foamei. Este vorba despre scriitorul rus, Eduard Baghirov, care este arestat de către forţele de ordine de la Chişinău. În acest mod acesta a hotărît să îşi manifeste protestul faţă de prelungirea pentru a 3 oară a termenului de arest.

Potrivit unei informaţii publicate de acesta pe blogul personal, autorităţile de la Chişinău doresc să scoată din acesta informaţii precum că în spatele evenimentelor de la 7 aprilie 2009 ar sta Mark Tkaciuk. „În cele trei luni de arest a avut loc doar un singur interviu oficial care a durat 20 minute. El a fost făcut de ochii lumii. În tot acest răstimp, s-a încercat să se scoată din mine declaraţii în scris precum că Mark Tkaciuk este organizatorul principal al evenimentelor din aprilie, şi că am primit de la el „indicaţii”.

Baghirov de asemenea a mai scris că procuratura doreşte să scoată din el, la indicaţiile actualei guvernări de la Chişinău, informaţii compromiţătoare referitor la Mark Tkaciuk, care după părerea lui, este un concurent serios al actuaului candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Marian Lupu.

Tot prin intermediul blogului său, acesta a dat asigurări că el se va ţine pînă la urmă. „Dreptul meu eu mi-l ţin de obicei pînă la sfîrşit, indiferent de sfîrșit. De aceea, Marian Lupu va trebui ori să se liniştească, ori să mă scoată cu picioarele înainte din camera de detenţie” a specificat acesta. 

Portalul de ştiri POINT.md ţine să menţioneze că autorităţile de la Chişinău au arestat scritorul rus, Eduard Baghirov pe data de 16 iunie pentru 30 zile. Peste aproximativ o lună acestuia i-au fost aduse învinuirile de participare şi organizare a evenimentelor din aprilie 2009. Astăzi, procuratura generală a mai prelungit, pentru a treia oară termenul de arest al acestuia pentru încă 30 zile.

Пресс-служба POINT.MD

0