463

Plahotniuc, apărat de urgență la Curtea de Apel

 
Curtea de Apel Chişinău a pus deja pe rol litigiul dintre Vlad Plahotniuc și liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, și asta chiar dacă Judecătoria sectorului Râşcani încă nu a emis o decizie explicativă pe acest caz.

Liderul Mișcării Antimafie, de la care Plahotniuc cere aproape 2 milioane de lei, drept despăgubiri pentru lezarea apărarea onoarei, demnităţii şi reputaţiei, susține că acest fapt confirmă încă o dată că justiția din R. Moldova se află la cheremul vicepreședintelui PD.

„Întârzierea Judecătoriei de la Râşcani de a argumenta decizia luată pe cazul Plahotniuc vs Mocanu, pe de o parte, şi viteza cosmică cu care este examinat dosarul de către instanţele de judecată, pe de altă parte, în timp ce alte dosare ale cetăţenilor aşteaptă luni sau ani până sunt puse pe rol”, susține Sergiu Mocanu.

„Această situaţie este explicabilă având în vedere că pe 26 iulie 2011, Mafia şi-a consolidat poziţiile numindu-l în funcţia de Preşedinte al Curţii de Apel pe omul lui Plahotniuc - Ion Pleşca”, adaugă Mocanu.

Amintim că, pe 10 august 2011, judecătorul Gheorghe Gorun de la Judecătoria Râşcani, Chişinău, a admis cererea lui Plahotniuc cu privire la încasarea de la Sergiu Mocanu unei despăgubiri de aproape 2 milioane de lei, fără a prezenta, până la moment, hotărârea explicativă.
 
JURNAL
0