3 km de pe șoseaua Chişinău-Leuşeni, aflată în reparație, testează la maxim nervii șoferilor
După ce acum o lună, au început lucrările de reparație pe șoseaua Chişinău-Leuşeni, șoferii au parte de un adevărat calvar. În apropierea satului Condriţa, pe vreo 3 kilometri, s-a împrăştiat un amestec bituminos cu granit. Deoarece amestecul încă nu s-a întărit, porţiunea este parcursă cu dificultate din cauza pietrelor care se desprind din şosea. Drept urmare, mașini distruse și parbrize sparte, relatează PublikaTV.
Un astfel de caz a avut loc recent. O mașină a derapat de pe șosea, după ce șoferul a încercat încercat să frâneze. Conducătorul auto spune că a pierdut controlul volanului din cauza pietrişului. „Când am dorit şi eu să frânez, a început să mă poarte pe pietrişul acesta şi nu mă putem deloc mişca”, a spus acesta.
Câteva minute mai târziu, un alt şofer s-a ales cu parbrizul spart, din cauza pietrişului aruncat de un camion din faţă.
De cealaltă parte, reprezentanții Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor spun că au întreprins toate măsurile posibile pentru a preîntâmpina cazurile neplăcute. „Sunt prevăzute măsurile necesare de reducere a vitezei, sunt puse indicatoare”, a menţionat viceministrul Boris Gherasim, MTID, citată de sursa menționată.
Drumul este reparat conform unei tehnologii noi de presarare a prundișului deasupra unui strat de smoală. Această metodă este folosită pentru a opri eroziunea drumurilor și a acoperi fisurile. Costul reparaţiei unui kilometru de drum se ridică la 400 de mii de lei.
UNIMEDIA precizează că traseul Chişinău -Leuşeni este de o lungime de 99 km și a fost reconstruit în cadrul unei proiect demarat în anul 2006. Pentru realizarea lui au fost alocate peste 90 mil. lei. Termenul de garanţie al drumului urma să fie de circa 10 ani.