478

Tarlev: Filat şi Ghimpu ar trebui pedepsiţie pentru încălcarea Constituţiei

Expremierul Republicii Moldova, Vasile Tarlev, este de părerea că politicienii Mihai Ghimpu şi Vlad Filat ar trebui pedepsiţi de către societate pentru nerespectarea Consituţiei, şi anume la capitolul „Limbă Română”, scrie publicaţia Timpul.

După părerea lui Tarlev, cei doi au încălcat Constituţia atunci când au numit limba de stat. „Demnitarii care primesc salarii din impozitele plătite de noi şi spun că limba este română, încaclă Constituţia şi trebuiesc pedepsiţi. Nu trebuie s de tragem de limbă, dar să muncim ca să avem ce pune pe limbă. Eu nu sunt împotriva limbii române, dar Constituţia este Bilia şi trebuie să o respectăm. Dacă nu vă convine, schimbaţi-o” a declarat expremierul.

Acesta de asemenea a mai spus că limba română nu este singura problemă a actualein Alianţe pentru Integrare Europeană. Potrivit lui Tarlev „La început, AIE a dat o inspiraţie pozitivă, după plecarea PCRM care a obosit multă populaţie. Dar a trecut puţin timp şi unii alegători s-au convins că, pe alocuri, Alianţa face mai rău decît comuniştii”.

Cu toate acestea, Vasile Tarlev a declarat că nu vrea reîntorcerea comuniştilor la cîrma statului.
 
 
Пресс-служба POINT.MD
0