386

Chirtoacă, devansat de Lupu; Expert: „Au trecut alegerile”

 
  Cel mai influent politician al lunii august rămîne premierul Vlad Filat cu cu zece note de 10, 7 de nouă şi un 2. Acesta este urmat de președintele interimar Marian Lupu care s-a inversat în poziţi cu primarul primarul mun. Chişinău Dorin Chirtoacă, care s-a poziţionat pe locul 3. Clasamentul realizat de către Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică Politicon a prezentat azi într-o conferinţă de presă topul celor 50 politicieni ai lunii august.

Politicienii au primit note de la 27 de experţi ai centrului, în funcţie de patru criterii: influența reală asupra deciziilor politice, popularitatea, vizibilitatea în mass-media și perspectivele politice.

Ministrul Afacerilor Externe Iurie Leancă a ocupat locul 4, pentru a treia lună consecutiv, urmat de fostul preşedinte interimar Mihai Ghimpu cu locul 5.

Vicepreşedintele Parlamentului Vladimir Plahotniuc şi-a menţinut poziţia obţinută în luna iunie, a şasea în top, iar Vladimir Voronin, a ocpat locul 7.

În topul celor 10 din această lună au intrat şi trei persoane noi. Este vorba de başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal,pe locul 8, ministru Apărării, Vitalie Marinuţă pe locul 9 şi respectiv, deputatul PL, Ion Hadîrcă pe locul 10.

Portalul de ştiri POINT.md menţionează că Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică Politicon realizează topul celor mai influenţi politicieni în fiecare lună. Specialiştii acordă note pentru 100 de politicieni, iar în top ajung doar primii 50. De asemenea, lunar, ultimii 10 politicieni clasaţi sunt înlocuiţi de alţi zece.

Пресс-служба POINT.MD

 

0