459

Marian Lupu și alți șefi de state CSI la Summitul din Dușanbe

Summitul Comunității Statelor Independente (CSI) are loc astăzi, 3 septembrie, la Dușanbe, capitala Tadjikistanului. Republica Moldova este reprezentată de președintele interimar Marian Lupu.

La summit nu participă șefii de stat ale tuturor țărilor-membre CSI, cu excepția lui Ilham Aliev (Azerbaidjan) și Islam Karimov (Uzbekistan), care sunt înlocuiți de primii-miniștri.

La finele întrunirii, reprezentanții țărilor CSI urmează să semneze Programul pentru combaterea migrației ilegale pentru anii 2012-2014.

Comunitatea Statelor Independente a fost creată pe 8 decembrie 1991, la reședința guvernului belarus din Belovejskaya Pușcia (Belarus, Federația Rusă și Ucraina), ulterior, pe 21 decembrie, la Alma-Ata (Kazahstan) Protocolul a fost semnat și de ceilalți unsprezece șefi de stat a fostelor republici sovietice, cu excepția țărilor baltice și a Georgiei, care a aderat în 1993.

Președintele Rusiei, Dmitri Medvedev a anunțat că va organiza încă o întrunire informală, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la crearea CSI, la sfâșitul anului curent.
 
HotNews.md
0