492

Diagnostic emisarilor europeni și Curții Constituționale: Cu măliga-n gură!


 
  Vladimir Voronin s-a arătat nemulțumit atât de activitatea Curții Constituționale, cât și de oficialii europeni. Asta în timp ce acesta a vizitat astăzi, 1 septembrie, o școală din Găgăuzia. 

"Alianța încalcă foarte serios Constituția. Curtea Constituțională tace "parcă e moartă", parcă nu înțelege ce se petrece în țară și nu cunoaște Constituția. Eu nu știu cu ce o să se termine chestia asta. Noi mergem spre ceea ce se numește uzurparea puterii în stat", s-a arătat îngrijorat liderul comuniștilor, citat de publika.md. Acesta l-a mai lăudat pe Filat, spunând că "e bravo, deoarece poate să-i convingă pe toți să facă așa cum vrea el".

Totodată, acesta i-a criticat și pe oficialii UE, care tac mâlc, deși "observă neregulile care au loc".

"Diminuarea numărului de voturi în Parlament pentru a alege președintele sunt șarlatanii. Vă imaginați noi dacă făceam așa ceva ce se întâmpla? Ce urlete și țipete ar fi fost? Era toată Uniunea Europeană la Chișinău. Acum toți stau cu măliga în gură. Dacă e împotriva PCRM totul e legal și super, numai să nu fie la guvernare", s-a declarat indignat președintele comunist.

UNIMEDIA precizează că la 20 septembrie Curtea Constituțională trebuie să se expună asupra modificării art. 78 din Constituție, care prevede modalitatea de alegere a șefului statului.

Sursa: UNIMEDIA

0