437

Dodon: Greceanîi este candidatura PCRM de doi ani

Deputatul comunist Igor Dodon, fost candidat pe listele PCRM la funcţia de primar de Chişinău, a aprobat declaraţiile de ieri a preşedintelui PCRM Vladimir Voronin. „Decizia de a înainta candidatura la funcţia de preşedinte al statului este o decizia a executivului politic de acum doi ani. Pe ea nu a amînat-o nimeni.” a declarat Dodon într-un interviu pentru Europa Liberă.

Discuţiile aprinse din jurul Zinaidei Greiceanîi au început de ieri, cînd în cadrul depunerii de flori de la Memorialul „Eternitate”, Vladimir Voronin, a declarat că Zinaida Greceanîi este candidatul PCRM la funcţia de preşedinte. Această declaraţie a fost făcută de Voronin cu scopul de a spulbera discuţiile din ultimele zile referitor la o înţelegere între Filat şi Voronin, şi o posiblă coaliţie PLDM – PCRM.

De asmenea ieri, în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune PublikaTV, mai mulţi analişti politici s-au arătat convinşi că declaraţiile lui Voronin au fost mai mult o glumă sau o reacţie şi nici de cum poziţia PCRM, care anterior pleda pentru o candidatură apolitică şi de compromis la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.
 
Пресс-служба POINT.MD
0