533

RENIŢĂ face valuri LA BUCUREŞTI: Moldova NU DOREŞTE unirea cu România şi nici TRATAT DE PRIETENIE!

Autorităţile de la Chişinău nu îşi doresc în viitor unirea Republicii Moldova cu România. Chişinăul doar vrea să se integreze în Uniunea Europeană şi are nevoie de ajutorul României în procesul de integrare.

Declaraţia a fost făcută de ambasadorul moldovean la Bucureşti, Iurie Reniţă, la un post de televiziune de la Bucureşti, într-o discuţie despre cele mai fierbinţi subiecte ale momentului din relaţia Bucureşti-Chişinău, scrie România Liberă.

Întrebat dacă în viitor România şi Republica Moldova s-ar putea regăsi în aceleaşi graniţe, ambasadorul a răspuns diplomat că „Republica Moldova îşi doreşte să se regăsească în cadrul Uniunii Europene".

Ambasadorul a mai declarat că pe agenda bilaterală a celor două state nu există niciun subiect legat de semnarea unui tratat de prietenie. România a semnat tratate bilaterale cu toţi vecinii, inclusiv Rusia. "Republica Moldova are în prezent obiective mai importante. Tratatul de prietenie între România şi Moldova este o chestiune depăşită. În schimb, în cadrul vizitelor recente în România ale preşedintelui interimar Marian Lupu, s-a discutat despre oportunitatea iniţierii unui tratat pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, în care am putea să îmbinăm atât elemente bilaterale, cât şi internaţionale", a declarat Reniţă.

Cel mai important obiectiv al Republicii Moldova este, potrivit ambasadorului, integrarea europeană.
 
24h.md
0