455

PCRM nu va pleca în OPOZIȚIE

PCRM-ul nu este gata să accepte opoziția pentru următorii trei ani de zile. Cel puțin de această părere sunt analiști politici invitați la emisiunea Fabrika de la PublikaTV. Potrivit analiștilor, incapacitatea comuniștilor de a pleca în opoziție poate crea alegerile parlamentare anticipate în Republica Moldova, așa cum aceștia nu vor acorda cele două voturi pentru alegerea președintelui.

Arcadie Barvăroșie crede că PCRM v-a hărțui alianța pînă va obține alegerile anticipate. Pe de altă parte Nicolaie Chirtoacă este de părere că nici un partid politic din Moldova nu este pregătit să accepte opoziția pînă nu va rupe tot ce poate să mai rupă.

Oazu Nantoi de asemenea împărătășește ideea cu colegii de breaslă, însă, acesta mai consideră că această toamnă este termenul limită de alegere al șefului statului. Potrivit lui, aceasta este necesar pentru ca Uniunea Europeană să mai creadă în povestea de succes a Republicii Moldova. De aceea, consideră el, clasa politică este obligată să formezeîn toamna aceasta Comisia de Alegere a Șefului Statului.

Cu toate acestea, analiștii consideră că alegerea șefului statului nu va rezolva problema Republicii Moldova. ”Eu mă tem că și cu președinte nu o vom duce mai bine. Actuala AIE se gândește la menținerea sa la putere și nu la problemele țării”, comsideră Arcadie Barbăroșie.

Cu toate acestea, Anatol Țăranu este de părere că, o dată cu alegerea președintelui, Alianța nu va mai avea nici o scuză cu referire la impotența politică, și va fi nevoită să implementeze reformele mult promise.
 
 
Пресс-служба POINT.MD
0