535

Ghimpu: Alianţa pentru Integrare Europeană e BETON

Partidul Liberal din Republica Moldova, în frunte cu Mihai Ghimpu rămîne ferm pe poziţii. „PL va vota pentru candidatura la care s-a ajuns prin consensul partidelor AIE” a declarat acesta, astăzi, 22 august, în cadrul unei conferinţe de presă. Astfel el a exclus orice candidatură de compromis sau apolitică. „cum poate să fie candidatura de compromis dacă ea va fi înaintată de una din componentele alianţei?” a specificat liberalul.

Ghimpu de asemenea a dat asigurări că alianţa, la fel ca înainte este beton, şi nu riscă nici o destrămare. „Alianţa pentru Integrare Europeană e beton, cu unele fisuri, dar e funcţională. Cearta între doi îndrăgostiţi se termină, atunci cînd ei se îmbăţişează. Aşa şi noi, trebuie să ne aşezăm la masa de negocieri şi vom găsi soluţii” a precizat Mihai Ghimpu.

În ceea ce priveşte alegerea şefului statului, acesta i-a laut parte lui Vlad Filat. Acesta a dat de înţeles că ar mai avea un „as ascuns în mîinecă”. „Dacă nu reuşim (se are în vedere alegerea preşedintelui), mai am eu o soluţie care să ne împace alegerea preşedintelui. Dodon nu a găsit soluţia, dar noi o găsim.”

Portalul de ştiri POINT.md reaminteşte că declaraţiile de presă ale lui Mihai Ghimpu au fost făcute în contextul discuţiilor din ultima săptămînă cu referire la o posibilă alianţă între PLDM şi PCRM. Ghimpu de asemenea a specificat că în cazul în are o asemenea alianţă totuşi ar avea loc, fracţiunea pe care o conduce este gata să meargă în opoziţie.

 
Пресс-служба POINT.MD
0