448

Iurie Roșca: AIE îndeplinește fără demnitate toate directivele sosite din Occident

”După 20 de ani de la proclamarea independenţei, R.Moldova a devenit o ţară de emigranţi, dominată de fenomenul corupţiei, subdezvoltare economică şi cu o justiţie controlată cînd politic, cînd financiar”. De această părere este fostul preşedinte al Partidului Popular Creştin Democrat, Iurie Roşca. El a declarat într-un interviu pentru agenția Infotag că toate acestea „se ascund în spatele unui discurs proeuropean al autorităţilor, intens mediatizat”.

„Însă dincolo de discursul proeuropean afişat de clasa politică se ascund interese de grup cu caracter financiar, lipsă de viziune strategică şi ticuri de imitatori, care încearcă să simuleze stîngaci disponibilitatea de a îndeplini fără discernămînt şi demnitate toate directivele sosite de această dată nu din răsărit, ci din Occident”, consideră Iurie Roşca.

Potrivit lui Roșca, independenţa R.Moldova a fost rîvnită de o largă mişcare populară, în fruntea căreia de afla o pleiadă de intelectuali, nedoriţi de vechea nomenclatură comunistă.

„La acel moment însă vechii nomenclaturişti erau singurii care aveau experienţă de administrare a treburilor publice. Între timp, aceştia au reuşit să deturneze procesul de stabilire a unei democraţii autentice şi a unei economii de piaţă funcţionale. Fenomenul s-a produs pe aproape întreg spaţiul ex-sovietic, excepţie fiind doar Ţările Baltice şi Georgia, sub mandatul lui Mihail Saakaşvili. Conexiunile dintre vechea nomenclatură sovietică şi exponenţii fostului KGB au produs concentrarea de capital, discrepanţe sociale, corupţie, partide politice clientelare, instituţii media dirijate din umbră”, a precizat fostul lider al PPCD.
 
HotNews.md
 
0