390

Declarații incendiare în Găgăuzia! Formuzal îl vrea pe Filat președinte

 
Declarații cu iz de campanie electorală în Găgăuzia. Bașkanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, afirmă deschis că îl susține pe premierul Vlad Filat la funcția de președinte al țării. S-a întâmplat ieri, 16 august, în timp ce liderul PLDM se afla la o întâlnire cu elita politică din UTAG (Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia). 

"Aveți o mare capacitate de lucru, toleranță și răbdare. Aveți de toate. Mie îmi este ușor să lucrez cu dvs. Toate obiectivele pe care ni le-am asumat, dvs vă țineți de cuvânt, eu mă țin de cuvânt și mergem înainte. Dar avem două rugăminți. Prima: Vă rog, nu modificați Constituția R. Moldova. Aceasta se poate face doar atunci când există o stabilitate politică și economică", a spus liderul de la Comrat. 

A doua sugestie a venit din partea "cetățeanului Mihail Formuzal". " A doua rugăminte este din partea mea personală, ca cetățean al acestei țări. Vă rog, înaintați candidatura la funcția de președinte al R. Moldova. Uitându-ne la ce se întâmplă în jur, din inimă vă spun, de noi râde toată Europa. De doi ani nu putem alege președintele. Dacă organizăm alegeri repetate se vor râde și africanii de noi. Dle prim-ministru, purtați responsaniliatete în fața cetățenilor R. Moldova și a celor din Găgăuzia. Eu trebuie să spun asta, place unora sau nu. Referitor la dialogul politic. În UTAG toți știu "dragostea mea" față de ideologia comunistă. Dar, eu aplec capul în fața electoratului care a votat acest partid. Eu am un dialog cu ei, ascult și părerile lor. Mă străduiesc ca în UTAG să existe stabilitate socială. Nu se poate de ignorat un partid care are 40%. Așa au vrut oamenii. Experiența dvs a arătat că puteți să evitați situațiile conflictuale. Viața e viață și nu totul merge într-o căsătorie între tineri. La fel și în politică. Dacă cineva spune că mai bine alegeri anticipate decât Filat președinte, asta despre ce vorbește? Dați țării o stabilitate politică. Din țară fug oamenii din cauza aceasta. Eu simt asta pentru că văd această situație în fiecare zi. Acum toți așteaptă un președinte. Dați țării liniște", a spus Formuzal în discursul său. 

La final, acesta i-a mulțumit în câteva rânduri premierului că vine des în UTAG și susține proiectele investiționale. 
 
UNIMEDIA amintește că Mihail Formuzal s-a duelat în declarații cu ministrul Educației Mihai Șleatițchi pe marginea subiectului elevilor care nu au dat BAC-ul la limba și literatura română. Într-un final, conflictul a fost aplanat după ce Formuzal s-a întâlnit cu Filat și au convenit, în calitate de variantă de compromis, că liceenii, care nu au susţinut examenele de bacalaureat la limba română, îşi vor putea continua studiile nu doar în şcolile profesionale, așa cum se anunţase anterior, ci şi în colegii.

Sursa: UNIMEDIA


0