449

Un congresman american acuză Casa Albă că "vinde" la Hollywood secretele" operaţiunii Osama"

 
Congresmenul Peter King acuză administraţia Obama că ar pune în pericol securitatea naţională prin oferirea de informaţii despre raidul în care a fost ucis Osama bin Laden. Conform spuselor lui King, oficialii de la Pentagon ar fi oferit detalii despre "operaţiunea Osama" regizoarei Kathryn Bigelow, cea care a condus filmările dramei despre Irak - "The Hurt Locker", notează Washington Post.

"Oamenii de la Hollywood au acces la informaţii de maximă importanţă despre una dintre cele mai secrete misiuni din istorie", scrie editorialista Maureen Dowd de la New York Times. Potrivit jurnalistei, Bigelow urmează să regizeze un film menit să crească popularitatea lui Obama, punându-se accent pe eliminarea celui mai mare duşman al SUA.

Într-o scrisoare adresată inspectorilor generali de la Pentagon şi de la CIA, King îşi exprimă "îngrijorarea în ceea ce priveşte scurgerea de informaţii despre una din cele mai importante operaţiuni militare" din istoria Americii. Pentagonul a confirmat discuţiile preliminarii purtate cu Kathryn Bigelow şi cu scenaristul Mark Boal despre posibilitatea ecranizării unui film despre urmărirea liderului al Qaeda. "Obişnuim să le oferim cineaştilor informaţii tehnice pentru a-şi documenta scenariile", a declarat Phil Strub, director la departamentul de entertainment media de la Pentagon.

Jay Carney, un purtător de cuvânt al Casei Albe, a declarat că biroul de presă se asigura că articolele şi producţiile de la Hollywood despre preşedinte să fie corecte, însă a precizat că "nu se fac publice informaţii secrete".
 
arena 
0