476

Iurie Rosca: Nu este diferenta intre ”Istoria” comunistilor si cea a democratilor

”Nu exista nicio diferenta intre obiectul ”Istorie” (integrata) propus anterior de comunisti si ”Istorie” propus acum de democrati. Atunci comunistii eram presati de Moscova, acum democratii - de Bruxelles”, a declarat Iurie Rosca in cadrul chat-ului inprofunzime.

Cat despre afirmatiile lui Anatol Petrencu, potrivit carora proiectul ”Istoria” a fost inceput de comunisti si terminat de democrati, Iurie Rosca spune ca istoricul are dreptate. ”Critica lui Petrencu e aproape de adevar. Atentie! cei care ati votat AIE, de ce nu iesiti in strada sa ii intrebati ce fac cu istoria? Unde e megapatriotul Ghimpu? Gigantul romanismului Chirtoaca, lamura democratior din arcul guvernametal?”, intreaba Rosca.

”Am o parere foarte proasta despre modificarile operate de ministerul Educatiei. Astia de la putere fac sluj in fata UE, cu treaba si fara. La fel a fost povestea cu zisa lege antidiscriminare. Lipsa de voionta, viziune, verticalitate”, a mai adaugat politicianul.

Amintim ca ministrul Educatiei a declarat ca din septembrie va fi editat un nou manual de Istorie, care va contine trei compartimente: 50% istorie universala, istorie nationala 45% si istoria locala sau regionala alte 5%. Mihail Sleahtitchi a dat asigurari ca Istoria Romanilor va fi in continuare studiata. “Nu s-a schimbat nimic in ceea ce priveste predarea istoriei fata de anul trecut, afirm cu toata claritatea istoria romanilor se va preda in continuare in scoli. In istoria nationala se regaseste istoria romanilor. Denumirea va fi istorie, dar carte va ingloba istorie universala si nationala", a declarat ministrul.
 
ProTV.md
0