502

Laguta, cu noi acuzaţii către Dorin Chirtoacă

 
Liderul Asociaţiei „Salvgardare”, Maia Laguta, revine la rampă. De data aceasta Laguta a adus acuzaţii la adresa lui Dorin Chirtoacă pentru iniţiativa acestuia de a amenaja parcări în unele curţi ale blocurilor locative din capitală.

„Când s-a construit fondul locativ, conform normelor construcţiei, fiecărui bloc îi era prevăzut teren aferent. Toate terenurile fondului locativ, începând cu anii ‘90, se dau în arendă. Iar peste un an, doi apar cei cărora le aparţin aceste terenuri cu proiecte şi îşi construiesc ce vor. Locatarilor blocului le lasă doar ieşirea din scară şi un trotuar îngust”, a declarat Maia Laguta, în cadrul unei conferinţe de presă.

Aceasta susţine că pe strada Alba Iulia 202 din capitală, unde, de luni, au început lucrările de pregătire a locurilor de parcare, opinia locatarilor nu a fost luată în consideraţie de către Primărie.

Laguta a solicitat stoparea oricăror construcţii în curţile blocurilor locative, fără acordul locatarilor.

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a dispus ca în mai multe curţi ale blocurilor din capitală să fie amenajate locuri de parcare, să fie refăcut carosabilul şi căile de acces, să fie schimbat iluminatul public, dar şi amenajate terenuri de joacă pentru copii.
 
jurnal
0