445

PLDM: Revizuirea AIE este inevitabilă și va avea loc în sezonul politic toamnă-iarnă

Singura cale de a depăși criza constituțională și de a alege președintele țării este conlucrarea cu opoziția și, drept urmare, este necesară resetarea Alianței pentru Integrare Europeană.

„Eu cred că acest lucru (n.red. - resetarea Alianței) este inevitabil, atât din considerentul că preşedintele partidului nostru, în postură de prim-ministru a anunţat că sunt o serie de prevederi ale acestui acord, care constituie bariere serioase în activitatea Guvernului, cât şi prevederile care ţin de repartizarea anumitor funcţii prin prisma personalizării lor. Respectiv, cred că iniţierea revizuirii acordului de constituire a Alianţei este un lucru inevitabil şi se va produce chiar la începutul sezonului politic de toamnă-iarnă”, a declarat prim-vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț, în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă.

Acesta a punctat că acest lucru se va întâmpla, chiar și cu riscul destrămării AIE. „Trebuie să punem pe cântar, ce e mai bine? Menţinerea unei Alianţe doar de dragul Alianţei? O Alianţă care nu promovează reforme? O Alianţă care respinge proiecte de legi care vin să schimbe situaţia din ultimii 10 ani de zile? Sau încercarea de a reseta această Alianţă, în speranţă că partenerii noştri vor înţelege aceste priorităţi”, a explicat liberal-democratul, precizând că în urma revizuirii acordului de constituire a Alianţei, vor fi analizate nu doar noile candidaturi la funcția de președinte, dar și la alte posturi în stat.

 Potrivit lui, PLDM nu doreşte alegeri anticipate şi va face tot posibilul pentru a le evita. Streleț afirmă că aceste alegeri anticipate pot fi evitate doar prin alegerea preşedintelui statului, iar unica cale posibilă de o face este votul a 61 de deputați.
 
unimedia

0