434

Ghimpu: Mai bine alegeri anticipate decât Filat preşedinte

Mihai Ghimpu se solidarizează cu Lupu. Acesta este împotriva modificării Acordului de Constituire AIE. "Trebuie să respectăm acordul AIE. Decît Filat preşedinte, mai bine anticipate." a declarat într-un interviu pentru ziarul "Timpul" preşedintele PL Mihai Ghimpu.

Potrivit lui Ghimpu, componentele AIE ar trebui să respecte cu exactitate acordul de constituire a acesteia. "Dacă nu ar fi fost AIE, Filat nu ar fi ajuns prim ministru. Dacă vrea să fie Preşedinte nu are decît să se înţeleagă cu Lupu şi să schimbe funcţiile" a declarat acesta.

"PL nu va susţine nici o acţiune care ar destrama AIE. Avem acordul semnat, trebuie să-l indeplinim. Situaţia de după alegerile locale ne trezeşte mari semne de îngrijorare. Dacă Vlad Filat vrea cu comuniştii, să se ducă, dar nici aşa nu se mai poate", a mai spus liderul PL.

Portalul de ştiri POINT.md menţionează că, anterior, şi Marian Lupu a insistat asupra respectării acordului AIE, anume la capitolul privind alegerea şefului statului. Mai mulţi analişti politici consideră însă că pentru a ieşi din criza politică, Marian Lupu ar trebui să renunţe la funcţia de preşedinte în schimbul unei candidaturi de compromis.
 
Пресс-служба POINT.MD
0