389

Acordul AIE se schimbă?

PLDM va cere schimbarea acordului de creeare a Alianţei pentru Integrare Europeană. O declaraţie în acest sens a fost făcută de către liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, în cadrul unui Chat organizat de portalul inprofunzime.

Potrivit lui Streleţ, aceasta este o măsură necesară pentru a scoate ţara din criza politică, şi alegerea şefului statului.

Pe de altă parte preşedintele PD, Marian Lupu, a declarat într-un interviu radiofonic, că membrele alianţei de guvernare ar trebui să respecte cu precizie acordul AIE.

Tot în cadrul aceleiaşi emisiuni, Lupu a mai declarat că este exclusă orice colaborare cu partidul comunist. Lupu crede că în cazul în care un pratid poitic din alianţă ar găsi limbă comună cu PCRM, acesta ar duce sigur la moartea AIE.

Portalul de ştiri POINT.md menţionează, că potrivit Acordului de Constituire AIE, funcţia de Preşedinte îi revine lui Marian Lupu. În ultimul timp mai mulţi analişti politci sunt de părere că soluţia pentru a scoate ţara din criza politică este în mîinile lui Lupu. Acesta ar trebui să renunţe la funcţia de preşedinte, şi să fie găsită o Candidatură de compromis, însă, prşedintele PD nu este de acord cu acest lucru.
 
Пресс-служба POINT.MD
0