475

Godea: Deputaţii nu au meritat odihnă. Problemele Moldovei nu îşi iau vacanţă

 
Parlamentul a ratat sesiunea de primăvară-vară şi a plecat într-o vacanţă nemeritată. Asta în timp ce oamenii de rând, care trăiesc în sărăcie, nu îşi permit acest lux. Părerea a fost exprimată de deputatul neafiliat Mihai Godea, în cadrul unei conferinţe organizate azi, 3 august.
 
"Problemele Republicii Moldova nu îşi iau vacanţă. Cetăţenii acestei ţări, care trăiesc în sărăcie şi nesiguranţă, nu îşi iau vacanţă. Cei mai mulţi cetăţeni care alimentează statul cu bani, nu îşi permit un concediu. Sunt chiar foarte mulţi oameni de afaceri care nu îşi iau vacanţă, pentru că starea de lucruri în Moldova nu le permite luxul de a se odihni”, a remarcat Mihai Godea.
 
El a ţinut să precizeze că atât fracţiunile AIE, cât şi cea a comuniştilor, deşi nu au reuşit să găsească limbă comună timp de un an, au căzut în unanimitate de acord că merită, cu toţii, o vacanţă.
 
Mihai Godea a prezentat şi un bilanţ al restanţelor din sesiunea parlamentară recent încheiată, din următoarele sectoare: reforma justiţiei, reforma organelor de drept, reforma monopolurilor de stat, elucidarea evenimentelor din 7 aprilie, Integrarea Europeană.
 
Deputatul propune ca sesiunea de toamnă să înceapă chiar pe 1 septembrie, iar deputaţii să discute cele mai importante proiecte de legi de pe agendă, inclusiv cele legate de integrarea europeană.
 
El mai cere ca aleşii poporului să prezinte, chiar la prima şedinţă a Parlamentului, un răspuns în ceea ce priveşte situaţia politică: dacă vor fi sau nu anticipate.
 
publika
0