466

Marian Lupu cu UMĂRUL la carul LIBERAL

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, s-a alăturat iniţiativei liberalilor, privind modificarea legii care prevede statutul municipiului Chişinău. „Colegii noștri liberali cred că aveau dreptate. Propunerea lor nu aduce nimic nou, dar vine să ajusteze două legi care se bat cap în cap” a decalrat Marina Lupu în cadrul unei emisiuni la postul naţional de radio.

Democratul Marian Lupu s-a referit în cadrul aceleiaşi emisiuni, şi la proiectele de lege înaintate de fracţiunea PLDM, privind împuternicirile premierului în cazurile extreme. Potrivit lui Lupu acest proiect de lege este unul foarte contraversat, din acest motiv el nici nu a avut trecere în Parlament. „În afara legii prim-ministrul adoptă decizii şi post factum se deliberează prin hotărîri de guvern. Este un proiect contraversat, de aceea nici n-a avut şanse de izbandă” a specificat Lupu.

Portalul de ştiri POINT.md reaminteşte că fracţiunea liberală a propus de mai multe ori spre discuţie în Parlament un proiect de lege care ar da împuterniciri suplimentare Primarului General.

Potrivit acestui proiect, primarul ar avea împuterniciri de a numi şefii de direcţie, întreprinderi municipale etc. Proiectul de lege nu a avut trecere, după ce deputaţii liberal democraţi s-au abţinut de la vot.

În urma liberalilor au venit şi liberal democraţii cu un proiect de lege care prevedea unele împuterniciri suplimentare premierului. Acest proiect însă, la rîndul lui, nu a avut susţinere din partea deputaţilor liberali, fapt care nu ia dat undă verde pentru a fi inclus în ordinea de zi a Parlamentului.
 
Пресс-служба POINT.MD
0