363

Social democrații SUPĂRAȚI pe Istoria Românilor

Partidul Social Democrat a venit cu o adresare către președintele intermar al Republicii Moldova, Marian Lupu, prin care cere să fie exclus din curiculum școlar obiectul Istoria Românilor. Acest obiect urmează să fie introdus în programul școlar o dată cu aniversarea a 20 de ani de independență a Republicii Moldova. Curiculum obiectului a fost elaborat de Ministerul Educaţiei în parteneriat cu Departamentul Românilor de Pretutindeni de pe lîngă Ministerul Afacerilor Externe al României.

Potrivit social democraților, reprezentanții Ministerului Educației au încălcat articolul 56 al constituției, și nu au respectat normele constituționale în îndeplinirea atribuților de serviciu.

De asemenea reprezentanții PSD au menționat că singura țară în care s-a studiat istoria națiunii și nu a statului a fost al „Treilea Reich”, unde se studia „istoria naţiunii aryene”.
Aceștia au mai chemat societatea la nesupunere Ministerului Educației, și să interzică copiilor de a frecventa acest obiect. „Vă încurajăm să fiţi solidari în lupta pentru dreptul copiilor noştri la educaţie corectă şi echitabilă. Tînăra generaţie nu ne va ierta de indiferenţă! Este datoria noastră civică şi patriotică! ” au declarat aceștia.
 
Пресс-служба POINT.MD
0