425

Republica Moldova își pierde neutralitatea?

Mai multe acțiuni și declarații ale actualei conduceri pun în pericol statutul de neutralitate și suveranitate a Republicii Moldova. Cel puțin, de această părere sunt reprezentanții Partidului Social Democrat. Potrivit unui comunicat de presă, publicat de aceștia pe saitul partidului, crearea Serviciului Migrare și Frontieră în subordinea MAI, dar și contopirea Serviciului Grăniceri, pun în pericol valorile statului de drept – Republica Moldova.

În aceiași declarație membri PSD au mai enumerat și unele acțiuni care ar duce la pierderea suveranității Republicii Moldova cum ar fi: scoaterea sârmei ghimpate de la frontiera cu România şi nesemnarea Tratatului privind delimitarea frontierei de stat, lipsa controlului pe tot segmentul de frontieră a Moldovei, declaraţiile ministrului Apărării despre necesitatea aderării Moldovei la NATO, transmiterea bazei de date a cetăţenilor R. Moldova autorităţilor române, decizia de tipărire în România a manualelor de istorie a românilor etc. pun în pericol integritatea teritoriului şi suveranitatea ţării noastre, precum şi pierderea statutului de neutralitate.

PSD a mai făcut un apel către alianța de guvernare să se concentreze mai mult la reformele economice și sociale care sunt așteptate de cetățenii moldoveni.
 
Пресс-служба POINT.MD
 
0