403

Adunarea Parlamentară între Moldova și Polonia va fi constituită azi

Un grup de deputați polonezi în frunte cu mareșalul Grzegorz Shetyna au sosit azi, 25 iulie, la Chișinău. Oficialii polonezi urmează să constituie Adunarea Parlamentară a Republicii Moldova și Poloniei.

Parlamentari polonezi au sosit în țara noastră la invitația președintelui intermiar Marian Lupu. După ce delagația a fost întîmpinată la aeroport de către președintele Marian Lupu cu pîine și vin, aceștia s-au îndreptat spre Palatul Republicii, unde la acest moment are loc constituirea Adunării Parlamentare a celor două țări.

Adunarea Parlamentară reprezintă un organ consultativ interparlamentar. El este constituit cu scopul de a elabora proiecte care ar reprezenta punctele comune ale celor două state, în problemele care au obiect bilateral. Adunarea parlamentară a Republicii Moldova și Polonia urmează să se întrunească o dată în an.

Oficialii polonezi mai au programate întîlniri cu prim ministrul Vlad Filat, președintele interimar Marian Lupu și alți oficiali din Republica Moldova.

Portalul de știri POINT.md menționează că Polonia este unul dintre principalii parteneri strategici privind relațiile economice și integrarea europeană a Republicii Moldova.
 
 
Пресс-служба POINT.MD
0