447

Ghimpu face dezvaluiri despre cele 6 milioane de lei: Ionita a schimbat niste cifre


"Au fost schimbate niste cifre de presedintele comisiei parlamentare Economie, Veaceslav Ionita, dupa ce a fost dat votul deputatilor. De ce, nu pot sa va spun", a declarat Mihai Ghimpu in cadrul unei emisiuni de la Moldova 1. Ghimpu a mentionat ca va sustien totusi o conferinta de presa si va oferi detalii pe marginea cazului.

 
"Eu ii scriu domnului Ionita si ii solicit sa fiu informat, iar el nu ma informeaza pe mine, ci ii da raspuns Guvernului,adica domnului Filat. De aici reiese ca aceste 6 milioane de lei care trebuiau sa vina ii buget, nu au mai venit. Pentru ce s-a facut acest lucru o sa va spun la conferinta de presa", a mai spus liberalul.
 
Liderul liberalilor urma sa dea ieri detalii despre  legea privind cazinourile, promulgata tot de el in 2010. Ulterior, s-a aflat ca un amendament din lege nu a fost votat de Parlament.
 
Modificarea prevedea ca proprietarii de cazinouri platesc jumatate din taxa anuala de 360 de mii de lei pentru o masa de joc. Dupa ce legea a intrat in vigoare, guvernul a atacat-o la Curtea Constitutionala, iar aceasta a declarat-o ilegala.
 
Ulterior, deputatii au exclus amendamentul si au stabilit ca prejudiciul de 6 milioane de lei cauzat statului sa fie recuperat de la cazinouri. Mai tarziu, la insistentele comunistilor, parlamentul a creat o comisie pentru investigarea promulgarii legii privind cazinourile
0