373

Sediul PCRM de la Rîșcani rămâne la comuniști

 
Curtea Supremă de Justiţie a respins ieri, 14 iulie, cererea Procuraturii Generale, intentată împotriva Partidului Comuniştilor privind declararea nulităţii contractelor de locaţiune şi de vânzare-cumpărare a sediului PCRM din oraşul Rîşcani. 
Potrivit PCRM, această decizie a CSJ demonstrează repetat că Procuratura execută doar comenzi politice împotriva unui partid de opoziţie. ”Acest fapt demonstrază că organele procuraturii sunt extrem de politizate, fapt inadmisinbil într-o societate democratică”, se menționează în comunicatul de presă al comuniștilor.

La rândul său Procuratura susține că este un organ apolitic şi reiterează hotărârea de a se detaşa de orice încercare de a atrage organele de drept în confruntări de natură politică.

Totodată, Procuratura Generală a anunțat că îşi menţine poziţia expusă în acţiuni și că în virtutea caracterului irevocabil al hotărârii adoptate de CSJ se va conforma acesteia.

Amintim că PG a înaintat mai multe cereri de chemare în judecată împotriva PCRM, motivul fiind darea în locaţiune şi vânzarea-cumpărarea unor imobile în care îşi au sediu organizaţiile teritoriale ale PCRM în condiţii de intransparenţă, cu încălcarea procedurii prevăzute.

Sursa: UNIMEDIA 

0