387

Ca la şcoală. Miniştrii au primit note pentru activitatea lor în Guvern

Chişinău / Moldova.ORG/ -- Miniştrii au primit note, aseară, în cadrul unei emisiuni televizate. Organizatorii au realizat un sondaj de opinie, în cadrul căreia, reprezentanţii societăţii civile i-au notat cu calificative de la 1 la 10.
 
Cele mai bune rezultate le-a obţinut Ministrul de Interne, Alexei Roibu şi Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov. Ceilalţi miniştri au obţinut calificative medii, acumulând în jur de 6 puncte. În opinia participanţilor la acest sondaj, cel mai puţin a muncit, în tot acest răstimp, Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, care a acumulat aproximativ 4 puncte.
 
Totodată, unii sânt de părerea că este foarte dificil să munceşti într-un Guvern de alianţă pentru care a apreciat eforturile depuse de către actualii Miniştri.
 
Ecaterina Mardarovici, Directorul Clubului politic al femeilor, a argumetat poziţia prin faptul că nu poate să acorde note mai mici decât şapte nimănui, pentru că “trebuie să fii destul de curajos să accepţi să fii ministru într-un guvern de alianţă”.
 
Menţionăm că în urma consultărilor cu societatea civilă, Prim-ministrul Vlad Filat a prezentat un raport despre rezultatele acestor consultări în care a menţionat că “în unele instituţii lucrurile merg mai mult sau mai puţin bine, iar în altele, lucrurile merg prost, blocând, astfel, activitatea Guvernului”, solicitându-le, în acest sens, colegilor de Alianţă să verifice încă o dată toate persoanele instituite şi unde este necesar, să facă remanieri de cadre.
0