358

Rezultatele ședinței AIE! PLDM a plecat fără a face declarații

 
Ieri, 13 iulie, liderii Alianței pentru Integrare Europeană s-au întâlnit la ora 18.00 la Reședința de Stat. Potrivit președintelui PD, Marian Lupu, reuniunea a fost necesară, având în vedere "intențiile prezentate ieri de către Vlad Filat de a realua comunicarea cu partenerii de coalitie, situația critică generată în consiliile raionale prin tergiversarea unei înțelegeri între formațiunile AIE". 

Cei 3 liberal-democrați veniți la ședință, Vlad Filat, Iurie Leancă și Valeriu Streleț, au plecat după jumătate de oră de discuții. Imediat, în fața jurnaliștilor a venit președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov și prim-vicepreședintele PL, Ion Hadârcă. 

"A fost un schimb de păreri pe marginea declarațiilor lansate ieri de Vlad Filat, pe marginea activității AIE. A fost un schimb de păreri util, necesar, într-o atmosferă calmă. S-a convenit ca până la sfârșitul săptămânii să aibă loc o ședință cu o agendă mai consistentă. Toate fracțiunile se vor pregăti, astfel ca AIE să se debaraseze de problemele care încurcă în activitatea sa. Toată lumea conștientizează că există probleme, dar ele trebuie rezolvate la masa de dialog, într-un mod constructiv", a subliniat Diacov.

De cealaltă parte, reprezentantul PL, nu a oferit mai multe detalii. "A fost o dezbatere foarte deschisă asupra întrebărilor care ne frământă. Mesajul nostru este de a detensiona spiritele. Toți au accentuat necesitatea păstrării AIE. S-a convenit că ne vom reveni într-o ședință ulterioară vineri după masă, pentru o agendă concretă. În mod special, este vorba de funcționalitatea AIE, a guvernării, a modalităților de abordare a problemei alegerii președintelui țării și formarea structurilor administrației locale la nivel raional", a spus acesta.

Cei doi nu au răspuns la întrebări și au vorbit pe un ton aparent îngrijorat.

UNIMEDIA amintește că între partidele membre ale AIE au avut loc mai multe neînțelegeri în ultima perioadă, acuzându-se reciproc de practicarea schemelor frauduloase. Filat a declarat ieri că în AIE există alianță în alianță. Acesta a lăsat să se înțeleagă că ar fi vorba pe de o parte de PLDM și PD-PL pe de altă parte.

Sursa: UNIMEDIA

0