392

Dodon renunţă la mandatul de consilier municipal în favoarea celui de parlamentar

"Peste 6 luni va da subsemnatul pe la Procuratură, sau prin instanţele de judecată". Astfel a reacţionat primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, la declaraţiile lui Igor Dodon, care spunea că în jumătate de an locuitorii Capitalei ar putea veni cu un referendum pentru a-l demite ruşinos din funcţie pe Chirtoacă.
"Mă miră că a uitat atât de repede toate declaraţiile calomnioase ce le-a făcut înainte de algeri, în special, cele cu privire la troleibuze. Ar fi bine să se uite în curtea proprie, şi apoi să se dea cu părerea despre alte lucruri", a menţionat edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă.
Primarul a spus că nu este o noutate pentru nimeni că societatea are viziuni electorale diferite.
"Noi ştim că societea este împărţită şi nu este meritul lui. El trebuie să mulţumească Kremlinului, şi altor structuri, mentalităţii sovietice, dar nu propriei persoane şi nici chiar partidului din care face parte. Infractorul trebuie să răspundă în faţa legii nu să se dea cu părerea pe la colţul străzii", a declarat Dorin Chirtoacă, referindu-se la copiile documentelor ce au fost falsificate de Igor Dodon, în campania electorală.
Întrebat de jurnalişti cum va funcţiona Consiliul Municipal Chişinău dacă majoritatea o deţin comuniştii, Chirtoacă a spus că "toate sunt înainte".
"26 de consilieri comunişti, la 25 consilieri din AIE. Vom lucra împreună cu toţi consilierii şi vom vedea cum vor reacţiona comuniştii la proiectele noastre. Vedem şi cum formăm majoritatea. Toate sunt înainte", a specificat primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.
Amintim că în urma alegerilor locale din luna trecută comuniştii au obţinut majoritatea în Consiliul Municipal Chişinău. Consilierii comunişti deţin 26 de mandate, iar cei din Alianţa pentru Integrare Europeană au cu un mandat mai puţin.

0