709

Moldoveanul Lucian Bute: «Sunt mândru că sunt român

Lucian Bute: «Sunt mândru că sunt român şi că v-am putut face fericiţi»  

Lucian Bute l-a făcut K.O. pe Mendy

Pugilistul Lucian Bute a declarat, sâmbătă seară, în ring, după victoria cu Jean Paul Mendy, în meciul pentru centura mondială IBF la categoria supermijlocie, că este mândru că este român şi că a putut aduce bucurie poporului român.

"Sunt sportiv de 15 ani, dar ca în această seară nu m-am simţit niciodată. A fost un sentiment foarte plăcut, sunt mândru că sunt roman şi că am făcut o Românie fericită. Nu pot exprima în cuvinte ce am simţit în această seară, sunt foarte emoţionat. E pentru prima dată când mama şi surorile au fost lângă mine, toată familia. A fost senzaţional, vă mulţumesc mult!", a spus pugilistul, lăsând să i se vadă lacrimile de fericire.

"Am aşteptat acest moment de patru ani, iar acum s-a întâmplat. Urmează unificarea centurilor, la anul voi veni în România cu două centuri, vă promit. A fost un adversar dificil, a avut strategie, dar a funcţionat din plin stânga. Nu am forţat acest KO, nu m-am aşteptat ca lovitura să iasă atât de bine. Decât să plângă mama, mai bine să plângă mama lui. Îmi pare rău pentru el, dar acesta este sportul. 9 iulie va ramane o zi unică pentru mine, am câştigat în faţa românilor mei" a mai declarat Lucian Bute imediat după partida cu Jean Paul Mendy.

Lucian Bute a dedicat din nou victoria românilor: "Mulţumesc din nou familiei mele, mamei mele, dedic victoria românilor. Eu vin cu drag să boxez în România, oricând, Interbox e alături de mine, ei au trăit momente excepţionale aici. În această seară, România a fost capitala boxului mondial. S-a vorbit de România, de Bucureşti, de bine, de ce trebuie să găsim lucruri care să mânjească această bucurie? Eu sunt mândru că sunt român, am venit cu tot sufletul".

0