547

Promisiunile „fierbinţi” ale lui Igor Dodon

Fostul candidat al PCRM la funcţia de primar de Chişinău, Igor Dodon, a declarat că în jumătate de an sau un an în Capitală va fi organizat un referendum pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă, pentru că „situaţia în Chişinău se va înrăutăţi”.

Vorbind despre rezultatele alegerilor din Chişinău, Dodon a declarat că unul dintre scopurile PCRM a fost atins prin obţinerea unei majorităţi stabile de 26 de consilieri. La capitolul primar, Dodon a spus că „moral, noi nu ne considerăm învinşi”.

„40% din chişinăueni nu-l doresc şi nu-l vor dori pe Chirtoacă primar”, a spus Dodon.

Referindu-se la validarea mandatului de primar de către Curtea de Apel Bălţi (la 8 iulie), Dodon a spus că demiterea, în ajun, a lui Ion Muruianu din funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie a fost un act de intimidare a justiţiei şi a magistraţilor din Bălţi.

„Ghimpu a sunat personal la judecători”, a acuzat Igor Dodon în contextul validării mandatului lui Dorin Chirtoacă.

Ex-candidatul comunist la funcţia de primar de Chişinău, a spus că se va determina în următoarele 30 de zile dacă îşi va păstra mandatul de consilier în CMC sau va opta să rămână deputat în Parlament. În următoare două-trei zile PCRM urmează să se pronunţe dacă va continua să boicoteze şedinţele Parlamentului. Dodon a spus că, în opinia sa, deputaţii comunişti trebuie să revină în sala de şedinţe.

Ce pot să vă promit e că va urma un sezon fierbinte, agenda politică din toamnă va fi una foarte încărcată, a spus Igor Dodon, fără a oferi alte detalii.
 
HotNews.md
0