387

Voronin i-a spus lui Rompuy despre „păpușari”

 
Circumstanţe în care liderii Alianţei se numesc permanent „contrabandişti”, „olgarhi”, „păpuşari”, puţin probabil merită să fim miraţi că nu doar opoziţia, ci minimum jumătate din alegătorii activi nu consideră că această guvernare este legitimă, democratică, europeană.

Asta i-a spus liderul PCRM, Vladimir Voronin, preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, care s-a aflat ieri la Chișinău la invitația premierului Vlad Filat.

Din start, liderul PCRM i-a spus oficialului european că partidul său, „cel ce se află în prezent în opoziţie, este de facto iniţiatorul procesului de integrare europeană.”

„Vreau să enumăr pe scurt ceea la ce partenerii noştri europeni închid ochii, ceea ce spre mare regret nu se observă. Şi acest lucru nu înseamnă că mă plâng, dar că îmi exprim serioase îngrijorări.”, a mai spus Voronin, povestindu-i în detalii oficialului european despre demiterea „ilegală” a lui Ion Muruianu, despre „fraudarea” alegerilor locale, despre cum sunt cheltuiți banii europeni.

„Resursele financiare care parvin în ţară sunt asimilate de obicei de unele şi aceleaşi organizaţii, afiliate actualei guvernări, în spatele cărora stau unele şi aceleaşi persoane”, a menționat Vladimir Voronin, la întâlnirea cu Herman Van Rompuy.

Totodată, Voronin l-a pârât și pe Băsescu. „Suntem profund indignaţi de cele menţionate de Traian Băsescu, Preşedintele României, pe data de 22 iunie la un post de televiziune românesc. Practic, preşedintele unei ţări membre a UE , a admis şi recunoscut ca fiind corecte acţiunile unui criminal de război şi un călău nazist, Antonescu. A menţionat că în locul lui Antonescu, 70 de ani în urmă, ar fi dat acelaşi ordin de a trece prutul. Suntem în aşteptarea condamnării publice din partea UE a acestor declaraţii.”, a conchis Voronin.
 
jurnal
0