463

Oazu Nantoi pleacă din PDM: Situația din partid mă dezgustă


Situația din Partidul Democrat din Moldova îmi creează un dezgust total, de aceea am decis să renunț la calitatea mea de membru PDM și, respectiv, de vicepreședinte al acestui partid. Declarația aparține lui Oazu Nantoi și a fost oferită în cadrul unui comentariu pentru UNIMEDIA.

„PDM a pierdut orice relație cu mine și eu respectiv am pierdut orice relație cu acest partid. La 19 iunie curent în Republica Moldova s-a încheiat ciclul electoral. Prin urmare, decizia mea nu poate afecta niciun rezultat electoral”, a specificat fostul democrat. 

Totodată, Nantoi precizează că nu dorește să facă parte din nicio formațiune politică și că vrea să fie liber să-și exprime opinia vis a vis de situația din țară.

UNIMEDIA amintește că înaintea alegerilor anticipate din 28 noiembrie 2010, Oazu Nantoi a declarat că se retrage din politică, dar nu și din partidul condus de către Marian Lupu. Anunțul a fost făcut după ce Vladimir Plahotniuc a fost introdus în lista electorală a democraților pe locul 2.

Oazu Nantoi este politician și analist politic, expert în subiecte legate de conflictul transnistrean. La alegerile parlamentare din 5 aprilie şi 29 iulie 2009 a candidat pe listele Partidului Democrat.

Oazu Nantoi s-a născut în 1948 în satul Văncicăuţi, regiunea Cernăuţi, Ucraina. Este absolvent al Institutului Politehnic din Chişinău la specialitatea inginer-electrician. Începând cu anul 2000 şi până în prezent este director de program în managementul conflictelor la Institutul de Politici Publice din Chişinău. 
http://unimedia.md/?mod=news&id=36046
Într-un fel bravo, dar el demult trebuia să facă aceasta.
0