465

Începe săptămâna tăcerii lui Filat; Lupu convoacă Consiliul AIE

 
Vlad Filat începe de astăzi săptămâna consultărilor! Prim-ministru va avea discuții separate cu societatea civilă, ambasadori, reprezentanți ai sindicatelor, reprezentanți ai cultelor și investitori străini.

De asemenea, la întâlniri vor fi invitați și reprezentanții partidelor din alianța de guvernare, precum și cei din opoziția parlamentară. Întâlnirile se vor desfășura separat, cu fiecare partener de dialog. Temele de discuție vor ține de reforme, integrarea europeană, lupta cu corupția şi activitatea Guvernului.

Consilierul premierului, Igor Volniţchi, a precizat că prim-ministrul va face declarații doar la sfârșitul săptămânii când va face publice si concluziile consultărilor, dar şi poziția sa oficială cu privire la viitorul Guvernului.

De asemenea, Vlad Filat va mai răspunde, în perioada consultărilor, atacurilor politice îndreptate împotriva sa și a Guvernului.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, s-a arătat deranjat de ideea lui Filat de a demara consultări și a menționat că „PR-ul trebuie lăsat la o parte”. Pe de altă parte, Marian Lupu l-a sfătuit pe Filat că ar fi mai bine să se consulte în AIE, apoi cu societatea civilă.

Astfel, serviciul de presă al Aparatului Președintelui Republicii Moldova anunță că astăzi, la ora 17:00, va avea loc ședința Consiliului AIE.
 
jurnal 
0