385

Mihai Ghimpu: ,,N-am nevoie de declarații de la Istanbul”

 
,,Liderii din Alianța pentru Integrarea Europeană trebuie să se întrunească conform acordului semnat. Eu n-am nevoie de declarații de la Istanbul și nu sunt un pilon pe care trebuie să-l mute cineva când vrea el”. Declarația aparține liderului PL, Mihai Ghimpu, și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă de vineri, 1 iulie în contextul  iniţiativei de consultări cu societatea civilă pe care a demarat-o premierul Vlad Filat.
 
,,Nu vreau să pătrund mai adânc, dar înțeleg că la mijloc e PR, care trebuie de lăsat la o parte și să ne apucăm de treabă. Ar fi bine ca, întorcându-se, să discutăm în ședința Consiliului AIE, dar să nu facă declarații de la Istanbul”, a spus Mihai Ghimpu cu referire la Vlad Filat.
 
Liderul PL a subliniat că imediat ce liderul PLDM se va întoarce din Turcia, urmează să fie convocată ședința Consiliului AIE de PDM, formațiunea care deține în prezent președinția alianței de guvernământ.
 
ARENA reamintește că premierul și liderul Vlad Filat este plecat într-un scurt concediu cu familia sa în Turcia și va reveni la sfârșitul săptămânii. Astăzi, purtătorul de cuvânt al premierului, Igor Volnițchi, a anunțat că prim-ministrul va iniția de luni un amplu proces de consultări cu reprezentanții societății civile pe teme ce țin de situația actuală din republică. 
 
arena
0