474

Bogatu: Marian Lupu a luat-o peste bot de la ambasadorii occidentali

Foto: Presedintia RM
  Luni, Marian Lupu a luat-o peste bot de la ambasadorii occidentali. El s-a dus să se plângă diplomaților pe premierul Vlad Filat, dar a ieşit de la întâlnirea cu ei boţit rău de tot.  I s-a spus verde-n ochi că partenerii occidentali încurajează eforturile Guvernului de eradicare a corupţiei la nivel înalt. Declarațiile aparțin analistului politic Petru Bogatu care scrie pe blogul său, că la acea întrevedere preşedintele Parlamentului ar fi fost tratat respectuos, dar fără menajamente şi politeţuri orientale.

Potrivit lui Bogatu, „Filat nu acţionează doar pe propria-i răspundere, că nu-i sinucigaş”. „Întâlnirile lui cu președintele român, Traian Băsescu demonstrează că acesta are mandatul României, Statelor Unite şi Uniunii Europene de a se opune dezmăţului unor cercuri oligarhice”, scrie analistul. 

Acesta subliniază că Occidentul nu numai că susţine combaterea afacerilor oneroase, ci şi cere Guvernului de la Chişinău să ia măsuri drastice împotriva fraudei la vârf. Astfel, Bogatu îndeamnă cetățenii să salute primul pas al premierului Vlad Filat, dar și să-l taxeze dacă nu va face cel de-al doilea pas în combaterea mafiei şi corupţiei.
 
UNIMEDIA amintește că imediat după reîntoarcerea sa din Bruxelles, premierul Vlad Filat a spus că are mandatul UE de a lupta împotriva corupției. Tot atunci acesta a declarat că vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc este păpușarul. Fillat a promis că va face ordine în toate întreprinderile de stat, în spatele cărora ar fi stat Plahotniuc. 

Președintele Parlamentului și liderul PD, Marian Lupu s-a arătat indignat de declarațiile premierului. Acesta s-a întâlnit cu ambasadorii ţărilor Uniunii Europene acreditați la Chișinău şi cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova,  pentru a-i întreba dacă ceea ce se întâmplă  în Republica Moldova este o situaţie mandatată de către UE.

Sursa: UNIMEDIA

0