575

SCANDAL! Eroare tehnică a secretariatului APCE: IGOR CORMAN NU SUSŢINE HOMOSEXUALITATEA!

 
Deputatul PD Igor Corman nu susţine homosexualitatea! Astfel, potrivit serviciului de presă al Parlamentului, numele lui Igor Corman s-a regăsit în lista celor care au subscris unei recente declaraţii a APCE, „dintr-o regretabilă eroare tehnică”. Despre acest fapt a fost informat Secretarul general al APCE Vojciech Sawicki.
 
Reamintim că anterior, potrivit serviciului de presă al Misiunii Bisericii Ortodoxe Ruse la Strasbourg, în timpul sesiunii din 21 iunie 2011 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), 39 din 318 deputaţi ai APCE, au semnat o declaraţie „Cu privire la interzicerea paradei demnităţii de la Moscova, în 2011”.

Cei mai mulţi dintre semnatari reprezintă ţările Europei de Vest. Cu toate acestea, printre semnatarii documentului, se regăsesc şi doi deputaţi din ţări cu o tradiţie ortodoxă dominantă: reprezentatul Republicii Moldova deputatul Igor Corman (PDM) şi deputatul Elvira Kovač din Serbia.

În declaraţie se exprimă îngrijorarea că autorităţile ruseşti nu au autorizat desfăşurarea paradei homosexualilor de la Moscova din 2011, în ciuda unei decizii a Curţii Europene a Drepturilor Omului în cazul “Alexeyev vs Rusia”, condamnând interdicţiile similare din anii 2006, 2007 şi 2008.

„Această declaraţie nu este un document oficial al APCE şi reflectă poziţia personală a acelor deputaţi care au semnat acel document”, se arăta în comunicatul citat.
 
24h
0