508

PL şi PLDM îşi dau mâna şi aprobă ca posesorii maşinilor cu numere străine să circule în Moldova până î

Liberalii şi liberal-democraţii vor susţine în Parlament iniţiativa Guvernului prin care posesorii maşinilor cu numere de înmatriculare străine vor putea circula cu ele în ţară până la 1 ianuarie 2012. Cele două fracţiuni vor propune acest subiect pentru şedinţa plenară din şapte iulie. Colegii democraţi spun însă că astfel se încearcă doar tergiversarea soluţionării problemei.

Iniţiativa se referă doar la maşinile care au intrat în ţară până pe 4 aprilie 2011. Posesorii acestor automobilele vor beneficia de condiţiile existente până la acea dată, când trebuiau să iasă din ţară la fiecare 90 de zile. După 4 aprilie legea le permitea deţinătorilor de maşini cu numere străine să se afle pe teritoriul ţării doar 90 de zile cumulativ pe perioada unui an.

"Noi suntem obligaţi să votăm această lege. Nu a fost înţelegerea şi asta îmi pare foarte rău. Mă bucur că PL-ul va susţine această iniţiativă. Poate vom reuşi împreună cu PL să convingem şi cealaltă componentă că nu ne mai jucăm", a declarat deputatul PLDM, Veaceslav Ioniţă.

"Aceşti oameni au o situaţie juridică incertă şi trebuie să ştie ce se întâmplă mai departe. Opinia mea este că noi trebuie să găsim o soluţie din start şi nu doar o amânare şi, probabil, ar trebui să purcedem la înregistrările acestor maşini", a spus în replică deputatul democrat Adrian Candu.

Şoferii, deşi susţin iniţiativa, pledează pentru o soluţie finală.

"În anul 2012 ce facem, iar tre să scăpăm de maşini. Ori le ducem în Transnistria, ori le aruncăm. Vrem o soluţie definitivă", spun şoferii.

Prima iniţiativă, în acest sens, a fost propusă în această primăvară de Partidul Liberal.
 
Publika
0