387

PCRM cere demisia conducerii Parlamentului

PCRM cere demisia conducerii Parlamentului pe motiv că aceasta s-ar face responsabilă de compromiterea organului legislativ al ţării şi a procesului legislativ.

PCRM susţine într-un comunicat de presă că a încetat să mai participe la şedinţele în plen ale Parlamentului, dar continuă să activeze în cadrul comisiilor parlamentare şi a celor speciale.

„Această decizie a fost impusă de incapacitatea evidentă a Alianţei de guvernare de a organiza şi petrece alegeri democratice în Republica Moldova. În acelaşi timp, acest protest în mare măsură este şi o consecinţă a activităţii falimentare din ultimele luni ale Parlamentului şi a majorităţii parlamentare”, se spune în comunicat.

„Evenimentele care se produc în Parlament denotă pe deplin dezordinea şi haosul din guvernarea ţării în întregime. Conflictele dintre liderii Alianţei, care seamănă mai mult cu nişte „reglări de conturi” dintre capii „grupărilor criminale organizate” decât cu polemica unor lideri politici de nivel naţional, agravează şi mai mult starea de lucruri şi aşa deloc uşoară. Putem cu siguranţă constata că, sesiunea de primăvară-vară din acest an a fost practic compromisă, iar Alianţa se face vinovată nu doar de stoparea executării tuturor sarcinilor vitale de administrare a ţării, dar şi de paralizarea completă a procesului legislativ”, mai menţionează PCRM.

Amintim că liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a declarat anterior că fracţiunea nu se va prezenta la şedinţele Parlamentului până când instanţa nu va emite o decizie privind cererea lor de anulare a alegerilor locale.
 
jurnal
0